Skärp er snålvargar!

Jag läser om Ellinor och Lasse som är i behov av en större bostad. De lägger bud efter bud på lägenheter och har oftast det högsta budet. Men de får ändå ingen lägenhet eftersom säljarna är så jävla giriga och inte accepterar budet utan vill ha ännu mer pengar än så.
De är vana vid sommarens galna priser och tror att de kan få ut samma fantasisummor.
Så de godtar inte budet utan lägger ut lägenheten till försäljning igen I bland till acceptpris. Och som sista utväg fast pris. Ofta är då det fasta priset lägre än vad det högsta budet de inte ville acceptera.
Som köpare blir man ju dessutom misstänksam när en lägenhet är till fast pris eftersom man vet att det är just sista utvägen och att den då är svårsåld.

Vi håller ju på att kolla på lägenhet nu och jag har också märkt av det här. För det första är det enormt mycket lägenheter ute till försäljning och i bland är man ensam på visningen.
När man pratar med mäklaren förstår man att säljaren förväntar sig att lägenheten ska säljas till de här fantasisummorna från sommaren.
Men de får nog ta och inse att loppet är kört och sätta upp lite realistiska summor i stället. Sluta vara så jävla giriga helt enkelt.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0