Stegfusk!

På jobbet är vi hela november månad med i en stegtävling. Det vinnande laget får en helkväll på stan och alla medarbetare får förhoppningsvis i det långa loppet bättre hälsa.

På nöjet har vi ett lag. Vi heter Löpeliten, enligt mitt förslag.
Vi har varit ganska duktiga. Jag gick 7500 i går, helt okej. Lars gick över 7000 steg vilket är en bedrift för en man som åker bil till jobbet fast han bort ett stenkast härifrån. Då gick han iofs till krogen i går, annars hade han aldrig kommit upp i det, säger han.
Vår chef Dan är den som går flest steg, men jag undrar om han ens har sin räknare på sig. Vi får hoppas det. Han går nämligen runt runt i korridorerna på redaktionen som en professor Balthazar. Alltid när han pratar i telefon så går han. Runt runt runt.
Eftersom han pratar i telefon i stort sett hela dygnet blir det väldigt många steg, som ni säkert förstår.

Hur som haver. I listan där man kan kolla hur många steg alla har gått ser jag saker som får mig att bli lite misstänksam.
En äldre man på it-avdelningen leder med 36 000 steg. Say what?

När jag jobbade på Karolinska Instituten var vi med i samma stegtävling. Då hade vissa 20 000 steg och sånt, men det var folk som jobbade som syrror och läkare och gick ronder och sånt.
Det kan jag köpa. Det är förståeligt.
Men hur i helvete en äldre man som jobbar med datorer kan ha 36 000 steg övergår mitt förstånd.
Ni hur ju själv hur vansinnigt det låter.

Jag tror han fuskar jag.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0