Organisk cola - nej tack

Fick avboka lunchen på Teatergrillen eftersom mitt lunchsällskap fastnade i ett möte.
Jag hade heller inte möjlighet att rucka på tiden eftersom jag innan hade en lyssning av några sprillans nya Hiveslåtar och efteråt hade en inbokad intervju m The Hives.

Åt därför lunch på något café på Sibyllegatan. Där hade de greenfood, i form av morotsplättar och rödbetsbiffar. Fick konstiga flashbacks till Jonesjuices i Barcelona, ett vegancafé som hade grymma juicer men konstiga maträtter.
Stackars hjärtat, en köttälskare av rang, som plågade i sig en pumpasoppa följt av en pumpabiff med någon konstig rödvinsås och en ännu konstigare potatissallad. Som avslutning på den delikata trerättersmenyn fick han en gigantisk vegansk havrekaka, torrare än brittisk humor och Saharaöknen tillsammans.
Vi visste alltså inte att det var en veganrestaurang.
Det var efter lunch, vi var hungriga, vi var svettiga, och vi hade rusat runt i Barri Cotic hela förmiddagen och skulle nu bara spana in seconhand-gatan i Raval innan stranden. Vi slank in på femte sämsta ställe som jag kunde hitta (vi hade ratat fyra plejs innan och tog nu bara det här) och då blev det som det blev. Men de hade jättegoda färska juicer, alltid något.

Hursomhelst, i dag på lunchen slapp jag pumparätter, men åt i stället kanske den sämsta wrapen med falafel (ekologisk så klart) och hummus jag ätit. Den var mysko.
Jag beställde en colalight, men de hade bara organisk cola.
Oh well, det kan väl inte vara så illa tänker jag.
Jag lyckades på något sätt förtränga att cola bara görs på onaturliga och för kroppen skadliga ingredienser.
Den här innehöll inga konstgjorda ämnen.
Kanske borde jag ha reagerat redan där.

Men det gjorde jag alltså inte.
Jag drack denna dryck gjord på bland annat organisk ananasjuice och organisk citronjuice och extrakt från kolanöten (?).
Låt er inte luras barn.
Det är INTE som riktig cola.
Frukt är INTE godis.

Stay tuned, senare kommer info om namnen högst upp min min hatlista just nu - den medelålders kvinnan och hennes man Göran.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0