Dagens hatobjekt: Tigerline Travel

Sa var vi pa Koh Lipe, var sista utpost innan Bangkok.
Antligen - far man val lov att tillagga.

Tanken var att vi skulle aka fran Koh Lanta 10:30 med en bat av typen Flying Dolphin och vara framme 4,5 timme senare, 15:00.
Det foll ganska fort.
Till att borja med var baten trasig, eller nagot annat, vilket de kande for att ha som ursakt i dag.
Darfor fick vi aka buss fran Lanta till Trang. Det tog 2,5 timme att enbart komma over till fastlandet, en stracka pa max en halv mil.
Vi tvingades dela buss med ett gang visslande(!) hogljudda och allmant storiga hollandare. Det var ett stort antal ganger som jag ville be dem ta sina javla traskor och sticka tillbaka till haschkakan de kom fran.
Efter fyra timmar pa bussen kom vi fram till ett farjelager.
Eftersom vi ar i Thailand ar information nagot som man far klara sig utan, men vi gick i alla fall pa den dar baten, en likadan som den vi skulle akt med fran Lanta.
Da var klockan strax innan fyra. De sa att vi skulle vara framme pa Koh Lipe klockan fem.
Strax fore nio satte vi antligen vara fotter i potatismjolssanden pa den strand dar vi hade bokat boende, efter 10 timmar pa resande fot, utan mat, eftersom det ar nagot som Tigerline Travel uppenbarligen inte heller prioriterar till skillnad fran bussar och tag da man alltid far nagot att ata.
Inte nog med att den forsta baten var trasig, aven den vi akte med gick bara for halv maskin eftersom den enda motorn var trasig. I bland var vagorna sa hoga att vi fick slagsida och nar vi kom fram till Lipe i backmorkret fick vi balansera alla grejer ombord pa en longtailbat som tog oss in till stranden.
Till var forvaning fanns den bungalow som vi pa olika satt (tva obesvarade mail och ett luddigt telefonsamtal utan bokningsbekraftelse) bokat.
Sa nu ar vi all seatled har pa Lipe.
Stjarnorna ar manga och manen ar nastan full.

I gar, sista kvallen pa Lanta sa osregnade det. Men jag, hjartat och Kristina som vi traffade pa dykbaten pa PhiPhi satt i en mysig bambuhydda pa stranden, som nastan holl tatt for allt regn, och at middag.

Nu vantar tva lata dagar innan vi maste ge upp strandlivet till forman for storstadshetsen i Bangkok. Forvisso alskar jag den staden, men det kanns som om olivet har gatt extremt fort.

Nu - sova. Och sanda onda tankar till Tigerline travel.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0