Abrupt uppvaknande

Väcktes av mobilen i morse igen. Jobbsamtal precis som i går.
Jag är ledig i två dagar för att ladda mellan schlagervarven, men det är inget som märks.
I går kväll satt jag uppe till halv ett för att vakta mailen. Sov jättedåligt, och var helt mörbultad när telefonen ringde strax efter nio.

Känner mig stressad som fan, trots att jag ska vara ledig de här två dagarna och bara ta det lugnt. Men, så blir det ju aldrig.

För att ni ska få en bild av hur mina veckor ser ut kommer en beskrivning av en vanlig schlagervecka. Och alla veckor ser typ lika ut, bara att det är en annan stad och ett annat hotellrum.

Onsdag: Upp tidigt för att åka i väg till orten. Till Kiruna flyger vi i morgon. Göteborg åkte vi till med tåg, Västerås och Linköping med bil och förra veckan flyg till Ronneby.
Kommer fram, checkar in på hotellet om vi hinner, äter lunch om vi hinner och sen intervjuer med artisterna på artisthotellet. Uppspelning av bidragen klockan 18. Fortsatta intervjuer efter det.
Sen - skriva artiklar till torsdagens tidning. Slutligen, middag. Om vi har tur vid 21-22 tiden. Förra veckan vid halv tolv.
Och i bland någon artist som spelar på något av ortens hak som man måste hålla koll på.
I säng vid 01-02 med lite tur.

Torsdag: Klockan ringer vid halv nio typ. Frukost på hotellet om jag hinner, sedan iväg till arenan för repetitioner. Vilket i princip betyder att vi sitter på arenan heeela dagen fram till sex. Om vi har tur finns det något ställe att köpa mat på i närheten så att vi kan äta lunch. Annars blir det kakor och korv i pressrummet, eftersom vi sitter fast på repetitionerna hela dagen.

När repetitionerna är slut åker vi till hotellet och skriver. Sedan snabbt byta om inför kommunfesten som är varje torsdag kl 20. Där försöker man stressa i sig lite buffé på stående fot, sedan blir det oftast lite mer jobb och man får skriva från festen. När alla artister har lämnat festen gör vi också så och åker tillbaka till artisthotellet för att hålla koll. Kommer oftast i säng efter 2-3 på natten.

Fredag: Dagen börjar med presskonferens klockan 12, i arenan. Efter det repetitioner hela dagen, fram till 18. Efter det försöker vi få i oss middag innan det är dags för genrep 20.00. Efter genrepet är det presskonferens. Efter presskonferensen åker vi till hotellet och tillverkar lördagens tidning. I säng vid 1-2-3, beroende på om vi går ut och tar en öl när vi är klara eller om vi sitter på rummet och varvar ner.

Lördag: Genrep klockan två, så då har vi oftast lite sovmorgon. Efter genrepet uppladdningsmiddag med hela gänget vid halv sex. Sedan direktsändning, som vi ser från pressrummet. Efter tävlingen är det presskonferens i 40 minuter i green room. Direkt efter det skyndar vi oss till efterfesten för att jobba vidare. Har vi tur kan vi sitta, annars får vi hitta ett ståbord att jobba vid. Har vi tur hinner vi äta. I lördags hann jag inte göra det.
Ja, sen står vi där och jobbar, mitt på festen, med hög musik och packade människor. Världens bästa arbetsmiljö.
När festen stänger (fyra eller fem om vi har otur) får vi gå och lägga oss.

Söndag: Hemresa, ibland lite jobb.

Måndag: Ledig.  Jobb.

Tisdag: Ledig. Jobb. Bokar intervjuer och trixar och styr och donar.

Och så börjar det om. Vecka efter vecka, i sex veckor.
Men nu är det bara två veckor kvar. Sen kan jag välkomna livet tillbaka.


Kommentarer
Ullis

Du är bäst :o) Puss och kram. Eller "du ä int så dåli" samma sak fast på norrbottniska...

2008-03-05 @ 22:56:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0