Londonguide!

Satt i går och skrev en liten Londonguide till en kompis som åker dit i september.
Och jag får ganska många frågor om ställen i London. Gör därför det enda rätta och publicerar min guide till London här.
Enjoy!

ALLMÄNT:
Ett bra tips är att köpa en billig London A-Z, med kartor och gaturegister för hela London. Ovärderlig att ha om man traskar omkring utanför turiststråken. Och åk buss. Perfekt på helgerna om tunnelbanan är stängd på just din linje och bra alltid eftersom man ser mer av stan än om man åker tunnelbana.

FRUKOST:
Äter ni på Breakfast Club. Finns i Soho, Shoreditch, Spitafield och Islington. Billigt och gott med stor meny. funkar även för lunch. Har alkoholtillstånd, förutom i Soho där man får ta med eget i stället.

PROMENERAR:
Gör ni längs Regents Canal. Ta tunnelbanan till Warwick Avenue, i mina gamla hoods ta er ner till kanalen och promenera längs kanalen förbi Regents park och bort mot Camden.
Ett annat mysigt område att promenera i är Primrose Hill. Kan med fördel kombineras med promenaden ovan.

Det är också mysigt att promenera runt i South Kensington, om man vill kolla på fina hus och så och så klart Notting Hill/Holland Park.

PARKHÄNGER: Gör ni i Regents Park eller Holland Park. Hyde Park är så klart också mysig men någon av de andra två är mina favoriter.

AFTER NOON TEA: Är ett måste. The Wholseley, på Piccadilly (gatan alltså) ganska nära The Ritz, är en klassiker som är mycket bra och härligt posh. Lite mysigare är det på The Kensington, ett hotell i South Kensington.

SHOPPING: Shopping finns överallt. Oxford street är bra för där finns alla kedjor, men det är också mycket folk.
Kensington High Street har en del kedjor, men de finns överallt annars. Ett av mina favoritområden för shopping är Covent Garden och alla gatorna där (Long Acre) etc. Där finns hur mycket som helst bra. Och gott om pubar och cafeer när man behöver vila benen. Roliga småbutiker finns det gott om i Soho.
Harrods och Harvey Nichols är trevliga varuhus. Ligger i Knightsbridge. I källaren på Harrods finns Laduree som gör fantastiska Macarons och där man kan fika. Men om ni bara ska vila benen på ett ställe på den sidan av stan MÅSTE ni besöka baren högst upp på Harvey Nichols. De har en utedel på taket där man kan sippa på ett glas champagne eller något annat gott. Få känner till den här guldklimpen.

MARKNADER: London är ju känt för sina marknader. Portobello Road kan vara kul om man vill trängas men oftast hittar man inte så mycket på marknaderna tycker jag. Beror helt på vad man är ute efter att göra/shoppa. Mysigt att hänga på men har man bara en helg skulle jag lägga tiden på annat.
Brick Lane är härligt och bohemigt, och är man söndagshungrig kan man köpa i princip vilken mat som helst för en billig penning i något av alla gatustånden.

ÄTER: Det minsta problemet i London är att hitta bra restauranger.
Några av mina favoriter:
Inamo, Wardour st i Soho. Det här är inte ett tips att ens överväga. Ni ska bara gå dit. Det finns inget annat alternativ. Ni kommer att förstå varför efteråt.

Pho. Bra och mysig vietnames mittemot Inamo. Deras vietnmesiska pannkaka är to die for.

Yo Sushi. Portland St i Soho. Sushirestaurang med rullband där man plockar det man vill ha. Rihanna gillar, precis som jag, att äta lunch här.

Murano's. En av Gordon Ramsays restauranger. Italienare i Covent Garden med rimliga priser.

Loco Mexicano. Låt er inte luras av att det ser billigt och tramsigt ut. Den här mexikanaren på Westbourne Grove i Notting Hill har den godaste mexarmaten jag har ätit. Det är dessutom riktigt billigt och efter några margharitas kan man inte låta bli att prova den sombrero som alla gäster får vid sin plats.

Churchill Arms. Underbar pub på Kensington Church Street som har en jättebra thairestaurang längst in. Man kan äta inne i restaurangen eller ute i puben. Serverar den godaste pad thaien jag har ätit.

EFTER MATEN:
Barer och pubar finns det också gott om. Egentligen min svagaste sida eftersom jag jobbade varje natt.

Min stammispub, The Warrington,(tube: Warwick avenue) är otroligt mysig men inget partyställe.

Områden som är bra att gå ut i är Soho, Mayfair (lite snobbigare mer uptown), Covent garden, Islington (lite avsides men har två huvudgator som är jättebra för barrunda). Shoreditch och Hoxton också bra, mer kids och indiepublik här.

SOVA: Är ju ett måste, och alla som har varit i England känner väl till att standarden inte alltid motsvarar priserna.
Bayswater är ett klassiskt hotellområde, men en ny favorit som testades i maj är området runt Russel square, Bloomsbury. På exempelvis Bedford Place finns flera hotell i den mindre kedjan Grange Hotels som är schyssta och hyfsat prisvärda. Det är dessutom gångavstånd till Soho, Covent Garden och Oxford St, men området är lugnt och behagligt.
I Little Venice ligger The Collonade, som är dyrt men ska vara superbra. Kan komma med recension i september. =)
Området, som är mina gamla hoods, är i allafall superbra.

TO DO: Om du fortfarande har tid över efter att ha gjort alla de här grejerna ovan finns det så klart massor mer att göra, även om det skönaste man kan göra i London är att bara hänga. Men visst, det kanske regnar. Eller så har du ett omättligt behov av aktiviteter. Men skippa för guds skull Madame Tussauds och Ripleys och sånt skit.
En turistattraktion som jag dock tycker är värd pengarna är London Eye. Vid fint väder, ska tilläggas. Härlig utsikt över stan.
Tate Modern är ett fantastiskt museum, och det lilla London Designmuseum på södra sidan (man kan åka båt dit) brukar ha trevliga utställningar.
När vi ändå är inne på att åka båt. Ta båten till Greenwich från någon av kajerna på Themsen (Embankment tex) och strosa runt i parken där och titta på nollpunkten för tiden. Stanna till i St Katherines Dock på vägen dit eller hem. Jättemysigt att gå omkring i området som de har byggt upp på vattnet.

Herregud, nu blev jag sjukt sugen på London själv. Dags för en tripp snart!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0