Brev till Pyret

Älskade lilla barn.
Du är inte född än, men ändå känner jag redan så mycket kärlek för dig. Du lilla krabat som just nu lever inne i min mage.
Jag är så spänd på att se vad du är för filur. Om du kommer att vara lika pigg och aktiv utanför magen som du är i.
Just nu lär jag känna dig som en riktig liten buse, som tycker om att väcka din mamma mitt i natten med sparkar. Som bökar omkring och har dig i tid och otid. Som reagerar på blivande kompisen Mitzys kurr och på mina klappar. Och på när jag pratar med dig och sjunger för dig och spelar musik för dig.
 
Och trots att du inte är född än har jag redan utnämnt dig till världens bästa bebis. Som har gjort det så lätt för mig att vänta dig (förutom de där veckorna i början då du däckade mig totalt i illamående och jag började fundera på om det var ett monster som tagit min kropp i besittning. Men det kan vi tala tyst om tills jag behöver använda det mot dig i utpressningsläge...). För tänk så bra jag har fått må! Och så mycket vi redan har varit med om, tack vare att du är världens bästa.
 
För de här dryga sju månaderna som du har fått hänga med mig vare sig du vill eller inte har du fått göra massa grejer. Träna stenhårt på gymet, innan jag visste att du fanns.
Du har varit på en månads semester i Thailand med snorkling och utforskande av grottor och vandring och elefantspotting. Åkt slalom vid flera tillfällen. Åkt på sex veckors Melodifestivalsturné. Jobbat sena nätter. Stått på dansgolvet till klockan fem på morgonen. Gått på en massa konserter.
Och du har legat där snäll och nöjd i magen.
Innan du kommer till oss ska du får åka till Belgien och äta musslor, och åka med till ESC i Malmö. Och gå på Bruce Springsteen.
Och du kommer att fortsätta störa min nattsömn och göra mig galen i bland när du får in en sån där riktigt stark spark mot mina revben. Men vet du, det gör inget. Fortsätt att ligga där och sparka älskade unge, tills du känner dig redo att komma ut.
Du behöver inte komma för tidigt. Men du behöver heller inte vänta så fasligt länge. För vi längtar så efter dig, din pappa och jag. Och vi lovar att vi ska älska dig tusen miljoner gånger till månen och tillbaka.
Världens bästa Pyret.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0