Jag mötte Lassie

Jag har träffat ganska många kändisar genom åren, svenska som utländska.
Många riktigt stora stjärnor som Lady Gaga, Jeff Bridges, Take That, Robbie Williams, Will Ferrell. David Cameron. Daniel Craig. Bruce Springsteen. Medlemmar i R.EM, Red hot chilipeppers. Och så vidare.
Jag har aldrig blivit riktigt starstruck, faktiskt. Imponerad ja. Kär, i Jeff Bridges som var helt fantastisk! Min absoluta favoritperson att intervjua. Så ljuvlig! Men inte starstruck.
 
Tills i går. Jag träffade Tom Cruise. Ja, DEN Tom Cruise. I cirka 3 minuter stod vi öga mot öga och snicksnackade i direktsänd live-tv och han skrattade åt mina frågor och var vänlig och cool och en sån jävla stjärna.
Och man insåg ju vilken ikon han faktiskt är. Nu i efterhand kan jag knappt fatta att det hände, att jag stod där och skakade hand med honom och hade det trevligt och frågade om han gillade sill och skinka.
Herregud, vem frågar Tom Cruise om han gillar sill liksom?
Jag tydligen.
 
Här, kan man kolla på intervjun. Vi sände live i 2,5 timme och där stod jag och höll låda, men det finns inte att se i efterhand tyvärr.
 
Så här såg det ut, när vi möttes, Tom och jag.
 
 

Sista fredagen...

Jo, det är den sista fredagen i Sverige på ett tag, den här fredagen. För nästa fredag är det touchdown Bangkok och fredagshäng på stranden i en månad. Inte direkt så att man klagar va.

Sista helgen i Sverige ska spenderas på ett drömlikt sätt, faktiskt.
Hemlagad pizza och fredagsmys framför X factor-finalen som kombas med lite jobb i form av finalchatt med läsarna.

Frukost tillsammans med Hjärtat, vilket är en helglyx eftersom vi inte går upp samtidigt på vardagarna.
Sen, packa in katt och Hjärta i en bil och bränna ner till Oxelösund. Träffa bästis som kommer över på fika hemma hos mamma, som förr i tiden, och hänga med familjen. Äta julmat! Krama på storebror K. Mysa med mamma och pappa. Trängas i 120-sängen i mitt gamla rum.
Och så lämna katten, tyvärr, till Gurra som är snäll och ställer upp som kattvakt medan vi är borta.

Superhelg om ni frågar mig. Jag längtar så mycket att jag nog tar och börjar den nu - ögonabums!
Trevlig helg på er!

Lockar utan locktång

Jag såg ett inlägg på en annan blogg på den här sajten, om hur man kunde göra lockar utan locktång. Eftersom det tar typ tusen år att locka mitt hår och jag inte är världens bästa på det heller tänkte jag att det var värt att prova.

Tog en variant där man sover med knut. Jag har en sån där "doughnut" som man gör knutar av, men hittade inte den, så tog en gammal strumpa, som jag klippte av tårna på.
Så här gör man:
1. Sätt upp håret i en hög tofs på huvudet. Håret ska vara torrt, men behandla gärna med någon locksprej eller mousse innan för bättre hållbarhet. (Mitt hår är superglatt så jag måste ha något innan för att det ska hålla).
2. Ta din doughnut eller strumpa som du har format till en ring och trä den över tofsen. Placera den precis vid topparna.
3. Se till att håret hela tiden hålls spänt, eller så spänt det går. Mitt är lite uppklippt så vissa testar blev inte så spända. Rullar doughnuten/strumpan nedåt, så att håret lägger sig runt. Dra åt så att det är någorlunda spänt.
4. Sov.
5. Ta ut mojängen, skaka huvudet och fixera lockarna som du vill ha dem. Eventuellt kan man behöva fixa till lockarna vid ansiktet med lock- eller plattång.

Så här såg det ut när strumpknuten var på plats. Uppifrån alltså.
 
Och så här blev resultatet.
 
 
Helt okej och snygga lockar, tycker jag. Mitt hår blev lite torrt och sprött, vilket beror på sprayen jag använde, dessutom var det ganska skitigt innan. Jag ska experimentera med lite olika produkter för att se vad som blir bäst, men jag fick väldigt många komplimanger för mina lockar i går på jobbet och på TV3-festen i går kväll.
 
 
 

Brev till tomten

Mamma undrade vad jag önskar mig i julklapp. Jag kunde inte komma på en enda grej på stående fot, så vi kom överens om att vi ska gå på spa tillsammans i vinter/vår.

Nu kom jag dock på att jag önskar mig en ny tatuering. Men det är ytterst tveksamt om min arma mor skulle med på att bekosta den, så jag får helt enkelt ställa mitt hopp till tomten i stället.
Och när jag ändå håller på slänger jag in ett par andra grejer på listan. Chansa kan man ju alltid göra!

Önskelista julen 2012
*Tatuering. Två-tre stycken faktiskt, när jag tänker efter.
*En ny lägenhet. Gärna en fyra men en trea kan också funka. Helst vid vattnet och inte för långt utanför tullarna.
*En walk in closet. I den nya lägenheten alltså. Med plats för många skor.
*Löneförhöjning, så att jag har råd med hyran till den nya större lägenheten.
*Flygbiljetter till London och New York.
*En varm och solig sommar.

Seså tomten och hans nissar. Bara att jobba på nu.

Myshelg!

Överallt man går hör man mutter för att det är snö och kallt. Själv är jag gladare än ett barnkalas för att det är vinter på riktigt. Och det har inte bara med att göra att jag snart lämnar den för sol och värme utan för att jag helt enkelt tycker så mycket bättre om den än tråkhösten.
 
Den här helgen har i alla fall varit allt annat än tråkig. Mest mysig.
Sovmorgon och frukost tillsammans, det är fina grejer det. Färskpressad juice och morgontv. Tända ljus och äggmackor.
Söderpromenad och hamburgarlunch med fin kompis.
Storebror och fru på fördrink, sen nypremiären av "Svansjön" på Dansens Hus. Galet bra!
Middag på Le Rouge med samma sällskap. Älskar det stället. Maten var inte lika bra den här gången som sist, men helt ok. Sällskapet var i alla fall fantastiskt och kvällen avslutades med drinkar i deras hotellbar.
 
En man och en storebror.
 
 
Tjejer i rött.
 
 
Lång sovmorgon i dag. Repris på soff-frukosten. Adventsfika hos fina vänner pepparkakor, lussekatter, glögg och glada barn. En iskall promenad som resulterade i bortdomnade ben. Köttgryta på spisen. Adventsstjärnorna uppe och nästan helt raka.
Och så korv och mackisar till middag. Helgen får fyra getingar.
 

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0