Blomkålsris!

Gjorde en ny upptäckt i kväll.
Jag försöker att äta så lite kolhydrater som möjligt, speciellt på kvällarna.
I somras var jag jätteduktig och körde strikt gi, men sen kom hösten och jag mådde dåligt och behovet av comfort food var enormt och det blev mycket pasta osv.

Nu går jag in i Melodifestivalen i sex veckor och vet att det kommer att bli onyttigt. Men sen, i mars, ska jag återgå till kolhydratfattig kost. Jag längtar faktiskt, eftersom jag vet att jag mår så mycket bättre av det.

Till middag i dag provade jag iaf att göra blomkålsris till en kycklinggryta. Det var jättelätt och blev verkligen jättegott.

Jag rev ett blomkålshuvud på rivjärnets grövsta. Går i matberedare också.
Sen kokade jag upp rikligt med vatten och hällde i blomkålen. Det fick koka i lite mer än en minut, sen hällde jag det i durkslag och lät det rinna av. Ner med det i en skål, på med en klick smör och salt och peppar. Klart!
Superbra alternativ till ris.

Nu: sofftid.

Tio saker

Jag såg den här listan på Sussis blogg och eftersom hon uppmanade de som kände sig manade att fylla i den så är det så det får bli.


1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Jag har precis inlett den sista terminen av 7 på högskolan i Gävle och skulle sätta igång med min c-uppsats i Medie- och kommunikationsvetenskap tillsammans med Anette. Hade just fira tre år med Hjärtat och ja, sen minns jag inte så mycket mer.


2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Förberedde min flytt hem från London och försökte få plats med alla mina prylar som jag samlat på mig. Köpte fler resväskor och packade. Bokade flyttflyg och försökte styra upp inför Melodifestivalen som jag skulle iväg på två dagar efter hemflytten. Gjorde överlämning till nästa korre. Och så åkte jag till Telford för att äta Storbritanniens största hamburgare och på vägen hem pajade fotograf-Patriks bil och vi var tvungna att ringa bärgare och vänta på bärgare i flera timmar och sen åkte vi med honom hem till London i 50 kilometer i timmen och jag var helt sen och stressad och åkte en konstig taxifärd hem genom Highgate och så. Sen flyttade jag hem dagen efter.



Sjuuukt stor och äcklig hamburgare. Observera milkshake med extra grädde bredvid.


3) FEM SNACKS DU GILLAR?
- Popcorn.
- Grönsaker och dip.
- Smågodis.
- Choklad i alla former.
- Glass!

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Jag kan hela texten till i princip alla låtar jag gillar. Det är en mycket sjuk böjelse jag har och också i princip det enda som fastnar i den här hjärnan. Att jag sen känner igen en låt på en nanosekund och därmed är GRYM på introtävlingar hör inte hit, men det är lite samma talang.

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
- Köpa en större lägenhet alt fett najs hus.
- Resa jorden runt.
- Köpa en bil.
- Ta tjänstledigt och bo i ett varmt land i nåt år och á la lyxhustru ägna mig åt välgörenhet, skriva böcker och betala så att alla kompisar+familj kan komma och hälsa på. (snodde den här från Sussi men la till det där med boken).
- Köpa en vingård, någon av mina favoritviner.

6) FEM DÅLIGA VANOR:
- Jag älskar allt som är sött och onyttigt.
- Jag är väldigt dålig på att passa tider och är alltid ute i sista stunden.
- Har svårt att få ändan ur och skjuter gärna upp saker.
- Jag packar alltid för mycket när jag ska resa någonstans.
- Jag har en tendens att shoppa för mycket.


7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
- Resa!
- Gå på fest.
- Äta mat och glass och sötsaker.
- Dansa.
- Skämma bort mig själv med massage och grejer.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
- Dräkt.
- Skor med taxklack.
- Horklackar.
- Pullover.
- Magkort tröja.

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
- Fyrabitars Nintendo.
- Uno.
- Vattenrutschkana.
- Räknas bergochdalbana? I så fall bergochdalbana.
- Singstar.

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
Alla som läser den här bloggen och bloggar själva - kör!

Back and forth

Kör en snabb in and out i Lilla London i dag. En tur och retur till Göteborg över dagen för er som inte förstod.
Nu på X2000 tillbaka och när man åker två gånger på en dag så blir jag påmind hur mycket jag verkligen hatar X2000 och dess gung. Blir sjösjuk för bövelen!

Tycker ändå att jag har hunnit med rätt mycket under min dag:

Jobbat och ätit frukost på tåget ner.
Kissat på toaletten på centralstationen.
Promenerat genom ett RÅKALLT göteborg.
Ätit sushi på göteborgs första sushirestaurang med rullband. Mycket bra och fin sushi. Lite som min Londonfavvo Yo Sushi. Bra där Göteborg!
Gjort tre intervjuer.
Bevittnat den komiskt långa kön med människor som ville köpa kaffe för 54 spänn på nyöppnade Starbucks.
Köpt kaffe på Espresso House i stället.
Fortsatt jobba på tåget hem.

Och ja, här är vi nu.

Just det, jag har även lyssnat på Lana Del Reys skiva. Mycket bra!

Det var allt.

Nöjd!

Det här har helt klart varit en härlig helg. Med tanke på att sista helgen i januari kan vara rätt deppig har den ju varit helt fantastiskt bra.

Den inleddes helt fantastiskt härligt med min och Hjärtats 13-års dag i fredags. Instruktioner kom via sms och efter jobbet gjorde jag ett stålmannaombyte och gick från osminkad jobb tjej till klänningsklädd toppenpingla och fräste sen iväg. Fördrink på Reisen i gamla stan och sen hade Hjärtat bokat bord på Le Rouge. Jag har velat gå dit jättelänge, så det var ju bara hur härligt som helst. Älskar inredningen med tunga röda sammetsdraperier och soffor som man kan sitta i och dämpad belysning. Som gjort för en härlig middag.
Otroligt gott var det dessutom. Vi smaskade i oss krabbsallad, ravioli med skogssvamp och tryffelbuljong, dovhjortfilé, supergoda franska ostar och så lite efterrätt på det. Rekommenderas varmt!

Att sen få inleda lördagen med crumpets var ju inte heller helt fel. Precis som det var ganska fab att avsluta den med tre timmars karaokesång på K Karaoke på Odenplan.

Och idag har jag varit ett litet flitigt bi. Städad hemma, promenerat till K, P & V i Hornsberg och fikat, bakat, lagat mat och bjudit mamma och pappa på fika.
Snart lite jobb, och sen kommer jag nog att somna ovaggad efter en i sin enkelhet grym helg.

V 3.

Okej, så jag är fortfarande lite mör efter lördagens bröllopsfestbaluns. Stukad fot och dunkade huvud och träningsvärk i vaderna efter allt hoppande på dansgolvet. Vojne vojne.
Men, bara att ta nya tag och blicka framåt mot en ny vecka.

Snögrått väder och försovning kan inte ta ner känslan av att det kommer att bli en finfin vecka.
Den kommer bland annat bjuda på trevligt lunchsällskap, galapremiär för Mission: Impossible - med Micke Nyqvist som storskurk!, jubileumsmiddag och karakoesång.
Alltså: peppen!

Min fredag

Äntligen helg! Så skönt!
I morgon är det bröllopsfest ute i Huddingen, därför blir det en lugn fredag. Känner också att jag behöver ta det lite lugnt, både för hälsan och ekonomins skull.
Så här ser min to do-list ut för resten av eftermiddagen och kvällen.

*Skriva lite.
*Duscha och skrubba och feja.
*Prova klänningar till bröllopsfesten och prova ut smycken (så jag slipper sistaminuten-stress i morgon).
*Fixa naglarna.
*Göra pizzadeg och tomatsås.
*Äta hemlagad pizza, dricka amaronevin och kolla på tv.

Det skulle egentligen stå *tvätta också, men det har jag lagt ut på entreprenad.

Vad ska ni göra i helgen?

Kavajerna!

Får ett blixtsnabbt sms från bloggläsare som KRÄVER bild på kavajerna.
Jag vågar inte göra annat än att lyda.

 

 

Hurra för rea!

De senaste åren har jag helt lagt ner det här med reashopping.
Ni vet, åka in och trängas på mellandagsrean och stå och riva i överblivna trasor som man sen ändå inte kommer att använda.

MEN. Man älskar ju ändå om det är något man ändå hade tänkt att köpa, och så visar det sig att det är på rea.
Som två kavajer jag hittade på H&M. I förra veckan såg jag dem, provade dem och tänkte slå till, men insåg att jag inte hade råd och hängde tillbaka dem. Då var de på fullpris.
Dagen efter, i fredags, var jag inne i affären igen bara för att titta lite på dem. Då var det helt plötsligt nedsatta från 500 till 150, båda två. Två kavajer för 300 - jo man tackar.
Dagen efter hade Kristin Kaspersen på sig den ena varianten i Nyhetsmorgon. Undrar om hon också hade reafyndat eller köpt till fullpris?

Flyttfågel

Jag tycker att det är så fascinerande med människor som alltid har bott på samma ställe. Bott i samma hus, på samma ort eller i samma stadsdel i Stockholm i hela sitt liv. Jag fördömmer det inte, jag finner det bara fascinerande. Som att en del Stockholmare har så dålig koll på Stockholm. De kan sin stadsdel, men har ingen aning om var typ... Handen ligger.

Själv har jag flyttat 15 gånger och bott i 7 städer. På mindre än 30 år. Alltså, jag har ju fyllt 30, men när jag gjorde det bodde jag i den lägenheten jag bor nu. Och några år har ju varit mer fyllda av flyttar än andra. Men ändå. 13 olika hus/lägenheter/rum. Så många olika bostäder har varit mitt hem. Där har jag packat upp mina prylar. Gjord mig hemmastadd. Skapat en trygg vrå. Tills det var dags att flytta igen. Märkligt ändå, när man tänker på hur många olika trygga vrår det ändå har varit.

1984 flyttade jag från Backstugevägen i Hässleholm till Tallåsstigen i Oxelösund. Cirka 50 mil. Jag skulle fylla sex. Jag minns en flyttbil, ett nytt rum, en gråtande pappa och en ny värld att upptäcka. Minns hur jag gick vilse och inte hittade hem från lekplatsen. (Jag kan ev ha flyttat en gång tidigare, från lägenhet på Västerbogatan till villan på Backstugevägen, i så fall 1978 eller 1979. Men av det minns jag inget.)

Sen dröjde det ända till 1997 förrän det var dags igen. 19 år gammal packade jag lite saker i några väskor och satte de i en bil en morgon i augusti. Två dagar tidigare hade jag klarat min uppkörning och i juni tagit studenten. 200 mil och 1,5 dygn senare var jag framme på Jonas Lies gate i nordnorska Tromsö, 100 mil från Nordpolen. Jag var inte där för att rensa fisk utan för att ta hand om två söta barn och (visade sig det lite senare) baka pizza på en pizzeria som extraknäck.

Tre månader senare la jag ner de flesta av mina pinaler förutom en väska med kläder och det nödvändigaste i stora svarta soppåsar som sen packades in i det stora lastbilen som skulle ta aupair-familjens och mina tillhörigheter till vår nya hemstad Bergen, på den norska västkusten. Flytten bestämdes och avklarades inom en vecka och det enda jag visste om min nya hemstad var att vi till en början skulle bo på hotell och att det regnade 296 dagar om året där. Hösten 1997 flyttade jag således in på Radison SAS Hotell Bryggen i Bergen. Där bodde jag i nästan fem månader. I april, om jag minns rätt, fick jag återse mina andra prylar när vi lämnade hotellet och flyttade in i en stor villa på Storetveitveien på stället med det härliga namnet Paradis. Jag minns än i dag hur nöjd jag var med postadressen 5040 Paradis.

I januari 1999, efter en kort sejour tillbaka på Tallåsstigen i Oxelösund var det dags för hem nummer sex (6). Södra Slottsgatan i Gävle. En etta på 31,5 kvadrat. Mitt första helt egna boende i ett hus för studenter på söder i Gävle. Jag flyttade dit mitt i snökaos utan att känna en själ, med ett antagningsbesked till högskolan i flyttkartongerna och ihopsamlade möbler.
Efter vad som verkade vara en ändlös radda förfester och pluggnätter flyttade jag till en större etta i huset bredvid där jag bodde under resten av mina 3,5 år i Gävle. Hem nummer sju (7) alltså.

Jag räknar inte in tillfälliga sommarboenden som hos hjärtat i Söderhamn utan konstaterar att mitt åttonde hem var på Nydalahöjd i Umeå, hösten 2002. Efter ett år som journaliststudent i en uthyrningsdel av en lägenhet hos en märklig familj tröttnade jag och flyttade för nionde gången i mitt då 24-åriga liv. Min nionde bostad blev en fyra på Ålidhem i Umeå som jag delade med Niklas och Elisabeth. Även Mitzy, som då hade flyttat fyra gånger under sitt tvååriga liv och the fellow cat Baltazar fick plats.

Ett halvår senare, i januari 2004, flyttade jag in hos militären Rolle vid Stadion i Stockholm. Hos honom bodde jag i ungefär ett halvår.

1 september 2004. Dagen då jag och Hjärtat äntligen blev sambos. Platsen var en andrahandstvåa på Hoburgsstigen i Alvik. Mina möbler trängdes med hans, ny soffa inhandlades och lyckan över att få kalla något vårt hem var total.
Men, en andrahandslägenhet är ju just det och i december 2006 byttes den mot en större andrahandstvåa på Råsundavägen i Solna. Den var jättefin, nybyggd och hade en terrass på 28 kvadrat där vi kunde ha grymma grillfester. Problemet var bara att den låg i ett seniorhus och när surgamlingarna fick reda på att vi bodde där blev det ljud i skällan. Vi kastades således ut och var tvugna att hitta ett nytt hem.
Som tur var fick jag fast jobb på Expressen just då och vi kunde köpa en egen lägenhet. Efter några misslyckade budgivningar tog jag över rodret och en tvåa på svindlande 57 kvadrat i gamla Råsunda blev vår för alldeles för mycket pengar. Och där bor vi nu. Tre år senare. I mitt 13:e hem.

När jag tänker på alla flyttar, alla flyttlådor, alla packningar och uppackningar blir jag helt vimmelkantig. För att inte tala om alla flyttstädningar. DET är i alla fall något jag tänker leja ut vid nästa flytt.

Ändrade planer

Ha, den nya taktiken stöp ju direkt när det där som kallas jobb kom mellan.
På väg hem från jobbet NU.
Så det där med bio kan jag se mig i stjärnorna efter. Jag ska nog vara glad om jag orkar få i mig den middag som hjärtat varit gullig att vänta med.

Så, den nya reviderade planen för i kväll är: hem, äta middag vid halv tio-snåret, ta en varm dusch, trötthetsgråta lite i duschen och sen godnatt.
Midnattstaktiken för god nattsömn skjuts därmed framåt på obestämd framtid.

Ny taktik

Jag sover som ett ruttet ägg på nätterna. När jag väl somnar så sover jag gott ett par timmar, sedan vaknar jag någon gång mellan halv tre och halv fyra och sover sedan oroligt tills det är dags att gå upp. Sedan sover jag oroligt någon timme till och kommer därmed försent till jobbet eller får tokstressa och kommer ändå försent till jobbet.
Har försökt lägga mig tidigt för att på så sätt iaf få några bra timmars sömn innan det är dags att vakna där i vargtimmen.

Men nu ändrar jag taktik. Trots att jag måste gå upp svintidigt i morgon kommer jag i kväll att lägga mig runt midnatt. Detta i hopp om att sova förbi den där tiden då jag vaknar, i vargtimmen. Skam den som ger sig liksom.

För att hålla mig vaken planerar jag att gå på bio, Sherlock Holmes två. Den är slut tjugo i tolv. Fördelen med att bo bredvid bion är att jag då kommer att vara i säng, tandborstad och klar vid midnatt.
Tror att detta, i kombination med hemlagad svampsoppa och vitlöksbröd och Hjärtat kommer att bli en toppentisdagkväll.
Som föregås av en tisdag med solsken, roligt jobb och världens godaste köttfärssåslunch.

Det finns alltså hopp om mänskligheten, trots nyheten om att Stefan och Krister släpper en iphone-app.

Deer hunter

Om ni har sett "Deer hunter" så vet ni vad jag kommer att tjabba om nu. Har ni inte gjort det så gör det!
Satan i gatan vilken bra film. Från 1978, vann Oscar för bästa film. Med unga Robert De Niro, Christopher Walken och Meryl Streep.
Och den unga Robert De Niro - damn! Sååå het i skägg och truckerkeps. Helt besatt av honom efter att ha sett filmen i fredags.
Så. Se filmen. Det var allt. Slut på meddelandet.

2011 - så var det

Snodde den här listan från Susanne. Men skrev egna svar. Here you have it, mitt 2011. Och måste väl höja ett varningens finger. För det var inte så speciellt muntert, för det mesta.


Gjorde du något år 2011 som du aldrig gjort förut?

Flyttade hem från London. Gjorde en glassbomb. Gick i terapi.

image description

Höll du några av dina nyårslöften?
Gav inte några löften inför förra året. Får återkomma i frågan nästa år.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jenny, Bella och Sara & Nicke.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov.

Vilka länder besökte du?
England, Irland, Thailand, Spanien, Danmark, Ungern, Göteborg (höhö), Finland



Koh Samet, Thailand i april.

Är det något du saknat år 2011 som du vill ha 2012?

Ork. Sömn. Mer tid för träning. Bli bortbjuden oftare hos andra på fest och middagar. Mer roliga utekvällar. Fler resor.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
18 juni. Min födelsedag.

Vad var din största framgång år 2011?
Att jag lyckades hålla mig flytande mitt i allt.

Största misstaget?
Att jag inte lyssnade tillräckligt mycket på mig själv och min kropp.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, en hel del.

Bästa köpet?
Resan till Barcelona i somras.



Lång blondin, korta spanjorer. Barcelona i augusti.

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, resor och middagar på den trevliga sidan. Räkningar och studielån på den tråkiga sidan.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Prince konsert på Way Out West. Och några väldigt speciella personer i min närhet.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Purple rain, Me and Mrs Jones.



Prince på Way Out West.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat.

Hur tillbringade du julen?
Hos storebror Jocke i Valbo med delar av familjen. Hjärtat var tomte och det var bara jag som vågade kyssa tomten.

Blev du kär i år?

Nej.

Favoritprogram på TV?

Såg knappt någonting på tv förutom i jobbet.

Bästa boken du läste i år?
One day.

Största musikaliska upptäckten?
Melissa Horn.

Något du önskade dig och fick?
Att mamma skulle bli frisk. Att min bästa kompis skulle bli lycklig och att min andra bästa kompis skulle hitta kärleken.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Firade, antar jag.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre grubbel, mindre sjukdomar, något efterlängtat och önskat och en strulfri tillvaro. Ja, 2011 var en riktigt skitår.

Vad fick dig att må bra?
London, mina fina vänner, Thailand när det väl blev sol,  kärleken, Mitzy och min familj.



Världens finaste bästis.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Gael Garcia Bernal, som alltid.

De bästa nya människorna du träffat?
Hanna.

Mest stolt över?
Min korretid och mina framgångar på jobbet.

Högsta önskan just nu?
Att 2012 kommer att bli bättre än 2011 och att jag ska sluta vara så feg.

Vårlook

Såg en så himla fin bild på Mode-Emmas blogg.
Så här vill jag knata runt i sommar.



Ska bara gå ner sisådär 30 kilo så att kläderna sitter lika bra på mig som på modellen.

Fråga stjärnorna om mig

Om man ska tro horoskopet som jag läste i Damernas Värld på gymmet är det september jag ska se fram emot.

Bildbevis

Tada! Utlovade ju bild på både glassbomb och stass.
Bomben blev god något så djävulsk, stassen helt okej och festen blöt och sen. Var i säng vid sextiden eller något. Tur att det är ett år tills nästa nyårsfest.

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0