Outfitakuten

Morsan ska på springbreak. Eller ja, vi är tre kompisar som ska lämna familjelivet för några dagar och åka till Halmstad. Så ja, springbreak.
Vi ska gå på spa. Sitta på uteservering och kolla på folk. Äta måltider i lugn och ro. Sova ensamma i egna sängar. Dricka vin. Inte snyta en enda snorig näsa. Och så ska vi gå ut. Lite otippat visade det sig att jag har krogkontakter i Halmstad, så nu står vi på listan på stans hetaste uteställe på lördag kväll. Häpp!
Men så slog det mig. Vad har man på sig när man går ut nu för tiden? Visst har jag varit ute, på typ middagar och sånt, men det är ju inte så svårt att klä sig för. Men vad har man när man går ut och festar? På landsbygden?
Det blir nog jag som får sätta mig och studera vimmelsajter innan jag packar.
Vill liksom helst inte lätt kunna pekas ut som "36-årig småbarnsmamma som aldrig kommer ut och helt har tappat allt känsla för mode och stil".
Även om det nog tyvärr är den bittra verkligeheten.
 

Fisk och ärtor med magsaft, mums!

Tre saker som händer i bebisbubblan just nu: 

1. Mamman ska åka på springbreak! Eller ja, tjejhelg i Halmstad. Vin, spa, nattklubb, tjejhäng och TVÅ nätter i egen säng utan bebis. Alltså TVÅ! Fatta lyxen! Sista helgen i maj, längtar till månen och tillbaka. 

2. Kräks, kräks och idel kräks. Lilleman är magsjuk och har kräkts hela natten och en del även i dag. Inte så jätteharmoniskt att vakna klockan ett på natten av en dusch innehållande panerad torsk, potatis, gröna ärtor, kvällsgröten och lite bröstmjölk på det. Och så hjälplös man känner sig när ens lilla hjärta bara kräks och kräks. 

3. Men alltså så bra våra nya interaktiva tider är! 1177 är ju bra och ger råd, men en annan bra grej är bloggen Barnakuten som jag länkar till här. De skriver så bra om vätskeersättning och amning vid magsjuka. Men så hade jag några funderingar, och vet att en av läkarna som skriver den är med i amningshjälpens grupp på Facebook, så jag ställde en fråga där och taggade henne och en timme senare hade jag fått svar. Man måste ju bara älska't! 


London baby!

Vi har varit i London! Äntligen äntligen äntligen tillbaka i älskade Londres.
Helhärligt väder, 17 grader och sol typ, pimms vid kanalen, hamburgarmiddag på rummet, stressiga middagar med trött bebis där vi i princip slängde i oss maten och stjälpte i oss ett glas vin och läggdags vid 22 varje kväll.
För jo, det var super att vara i London igen, men nästa gång åker vi nog på en vuxenresa. Det BLIR liksom inte samma sak med en febrig niomånaders. Även om det faktiskt var trevligt ändå. För det mesta. Och mysigt med familjesemester.
Men nästa gång vill jag göra London utan barn.

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0