Outfitakuten

Morsan ska på springbreak. Eller ja, vi är tre kompisar som ska lämna familjelivet för några dagar och åka till Halmstad. Så ja, springbreak.
Vi ska gå på spa. Sitta på uteservering och kolla på folk. Äta måltider i lugn och ro. Sova ensamma i egna sängar. Dricka vin. Inte snyta en enda snorig näsa. Och så ska vi gå ut. Lite otippat visade det sig att jag har krogkontakter i Halmstad, så nu står vi på listan på stans hetaste uteställe på lördag kväll. Häpp!
Men så slog det mig. Vad har man på sig när man går ut nu för tiden? Visst har jag varit ute, på typ middagar och sånt, men det är ju inte så svårt att klä sig för. Men vad har man när man går ut och festar? På landsbygden?
Det blir nog jag som får sätta mig och studera vimmelsajter innan jag packar.
Vill liksom helst inte lätt kunna pekas ut som "36-årig småbarnsmamma som aldrig kommer ut och helt har tappat allt känsla för mode och stil".
Även om det nog tyvärr är den bittra verkligeheten.
 


Kommentarer
Simpan

Jag har inte heller någon större koll på detta.

Alltså inte på vad 36-åriga mammor ska ta på sig. Det har jag inte heller koll på. Men vad jag borde ta på mig om jag går ut. Går inte ut så ofta. Inte så kul om man gör det själv och om man dessutom endast är intressant om någon tjej behöver fråga vad klockan är. Och så blir folk rätt sviniga när de är fulla ibland.

Så jag vet inte riktigt vad jag skulle ta på mig. En skjorta antar jag, och snygga jeans. Eller någon trendig t-shirt om jag haft lite mer muskler.

Men jag vet att man åtminstone inte ska ta på sig ett par träningsbrallor. Det kan man bli stoppad i dörren för. Det hände för ett par år sedan när jag drog runt på stan en kväll, kanske i trakterna kring Ågatan. Fick för mig att gå in på 55:an, som ligger på Ågatan 55 (därav namnet "55:an" logiskt och fantasilöst nog). Gå in och kolla lite, och gå ut igen. Inget mer med det. Men jag blev stoppad av vakten, med motiveringen att jag var för slappt klädd, frågade vad som var problemet, och tja, det var brallorna.

Jag cyklade hem och bytte. Kanske tyckte vakten synd om mig för han släppte in mig den andra gången. Trots att jag fortfarande var klädd i någon gammal tröja med huva och ett par gympadojor.

Trodde faktiskt inte att sådant här kunde inträffa på annat håll än de hetaste inneställena i Stockholm. Att man nekas att gå in på ett ställe. Särskilt inte om det inte finns någon gästlista, om det är en vanlig utekväll. Men det kunde det.

Och var 55:an en magisk plats full av lycka och fantastiska upplevelser, när jag väl släpptes in? Nä. Det var ett helt vanligt ställe, där jag inte kände en kotte. Och där inne fanns inte mycket folk, de flesta satt på uteserveringen vid trottoaren. Var liksom inte mycket att se. Lite som när man går och hoppas på en ny storfilm som går upp på bio på sommaren, och sedan märker att det inte är någon skillnad från förra sommarens actionkavalkader.

Gick därifrån, tog mig till Burger King ett halvt kvarter bort och åt en Whopper istället. Eller nä, det gjorde jag nog inte. Men det gör historien bättre och den får ett lite ljusare slut. Så vi säger att det var det som hände.

Eller ja, om jag nu ska hitta på något lyckligt slut på kvällen borde jag kanske kunna hitta på något mer spännande än en Whopper...

Vi säger att jag hittade en trisslott och vann 11 miljoner.

Och firade med en Whopper.

(På onsdag pratade några som jag spelat basket med förresten om någon slags fyllelek som tydligen heter "Beer Pong", i anslutning till någon slags BBQ. Jag antar att det inte har någonting med Pong (datorspelet från 1972) att göra, utan att det går ut på att spela bordtennis i onyktert tillstånd. Jag är lite nyfiken faktiskt. Jag kan ju dricka en halv öl, bli "jättefull" och "inte kunna dricka mer om jag inte ska stupa" och sedan vinna hur lätt som helst. Men det kanske inte är så att man ska dricka innan, kanske är att man ska dricka en öl för varje boll man förlorar eller nåt... Den som utsätter sin lever för detta får se.)

2014-05-30 @ 22:57:31


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0