Stängt för underhåll

I tisdags var jag på Sturebadet hela dagen. Tack vare Hjärtat som gav mig ett presentkort på 80 minuters behandling med tillhörande spa-dag i julklapp kunde jag hänga där och bara götta mig.

Jag hänger inte så ofta på Stureplan, så självklart tog jag fel uppgång och fick irra runt på halva Östermalm (nej, så klart inte, överdrift, men jag fick gå några kvarter extra) innan jag hittade rätt.
Men det var en ljuvlig dag.

Jag började med att träna i en dryg timme. Sen åt jag en svindyr lunch medan jag bläddrade i lite modemagasin.
Efter det trängdes jag i duschen med östermalmskvinnor och stureplanskarriärister som hade varit på ett svettigt aerobic dancepass. Sen tog jag med mig handduken in i ångbastun (goddag yxskaft) och fick ilskna blickar av juvelprydda damer för att jag glömde ta med mig ett pappersunderlägg att placera min förortsrumpa på.

Sen satt jag en lång stund i aromarummet i källaren och tog en liten tupplur. Efter en stund i hydromassagebadet var jag redo för min 80 minuter långa kroppsbehandling med alger.
Spaterapeuten, en väldigt förtroendegivande kvinna runt 60, började med att fråga om jag medicinerar för problem med sköldkörteln. Nej, ljög jag eftersom jag var rädd att bli både utskälld och utkastad.
Jag tog ändå mod till mig att fråga om varför man inte kunde få algbehandling om man gjorde det och tydligen påverkar joden i algerna så att man får en ökad produktion av det hormon som sköldkörteln producerar.
Eftersom jag har underfunktion kunde jag andas ut och konstatera att jag inte kommer att dö, utan bara få lite mer hormoner, vilket jag ju faktiskt behöver.
Sen blev jag skrubbad, inpackad, ansiktsbehandlad, kurbadad och slutligen insmord innan jag kunde lämna bygget fräsch som en nyponros.
Underbart!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0