Pasta basta

Vill du också göra lika god pasta som den jag gjorde i kväll?
Tur för dig att jag bjuckar på instruktioner då.

Gör så här:
*Finhacka en röd chili och några klyftor vitlök.
*Skiva ett gäng färska champinjoner och en liten purjolök.
*Tina skalade räkor i rinnande vatten i ett durkslag.

*Fräs champinjonerna i olja, vitlök och chili. Lägg i purjon efter ett tag. Salta lite.
*Slå på lite vitt vin (matlagningsvin funkar jättebra).
*Har du inte kokat upp en stor kastrull med pastavatten än? Då är det hög tid att göra det. Skynda skynda. Salta först efter, det går fortare för vattnet att koka då, sägs det.

*Låt grönsakerna puttra lite på medelvärme.
*Häll i spaghetti eller fettucine eller någon liknande pasta i kastrullen. GLÖM INTE ATT SALTA. Sätt timern på den kortaste koktiden som anges. Du vill väl ha pastan al dente? Just det, tänkte väl det.

*Häll i en tetra matlagningsgrädde i stekpannan, gärna sån där 4 % som är extra krämig. Låt puttra. Salta och peppra lite till.
*När timern piper, kolla om pastan är klar. Är den det? Bra. Dra av kastrullen från spisen.
*Häll i räkorna i stekpannan och rör om.
*Häll av pastavattnet och spola i kallt vatten. Annars blir den överkokt.
*Lägg tillbaka pastan i kastrullen, lägg i en rejäl klick smör och sätt plattan på högsta värme. Rör om!
*När pastan är varm är också räkorna lagom varma. Smaka av och salta och peppra lite till om det behövs.
*Strö över massvis med färskriven parmesan.
*Ät.





Kommentarer
Lisa

Åh, det lät jättegott! Det ska jag prova att göra.

2010-06-05 @ 18:35:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0