Nervös väntan på ehec

Jag överreagerar med största säkerhet här nu.
Men i går åt jag en fantastiskt trevlig middag på Raw på Rörstrandsgatan.
Kruxet var bara att de hade groddar i salladen, och Livsmedelsverket avråder från att äta alla sorters groddar eftersom det kan vara en smittobärare av ehec.
Försent, efter flera flera tuggor, insåg jag att det var groddar i och frågade servitrisen om de var färska eller från burk.
"Det är lugnt, de är färska", sa hon. Varpå vi upplyste henne om Livsmedelsverkets råd (från en vecka tillbaka) som hon inte verkade känna till.
Efter en stund kom hon tillbaka och sa: "Kocken hälsar att det inte samma sorts groddar, så det är ingen fara".
Nehe, så det är inte samma sorts groddar som alla sorters groddar alltså? Är det låtsasgroddar kanske?
Men då var ju skadan redan skedd och nu sitter jag här och googlar ehec. Eftersom jag mår illa och känner mig lite kymig är jag nu övertygad om att jag har smittats, och kan alltså bara invänta ett ordentligt insjuknande.
Tre till fyra dagar sägs det att det ska ta. Kul väntan, verkligen.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vikankalladetmittliv

eller i alla fall ett försök till det

RSS 2.0